ALFONS VAN ESSEN | BIOGRAFIE | DISCOGRAFIE | BOEKINGEN | KWALIFICATIES | GALLERY | AGENDA

Biografie

latest partypics
ENTER GALLERY
 
Alfons van Essen (NL)

Nu ga je kennismaken met een van de grootste muziekverslaafden uit Nederland. Muziek is al sinds jaren de grootste passie in het leven van Alfons en hij heeft altijd al de neiging gehad om die passie met anderen te delen.

Alfons van Essen is op 17 september 1978 geboren in Apeldoorn, waar hij nu nog steeds woont. In 1994 begon hij als technicus en presentator bij het lokale radio station. Door zijn enorme enthousiasme moest tegelijkertijd zijn slaapkamer omgebouwd worden tot halve discotheek, overigens tot grote onvreugde in de buurt.

Naast zijn opleiding aan het gymnasium en later de HEAO werd hij via z’n bijbaantje als audio-technicus bij een groot licht- en geluidsverhuurbedrijf gevraagd om resident-dj te worden bij een lokale discotheek. In 1999 werd hij gevraagd om te komen draaien bij een aantal drive-in shows van landelijke en regionale radio- stations en vanaf dat moment heeft hij bijna elke discotheek in Nederland wel van binnen gezien. Buiten Nederland heeft Alfons meerdere zomers in Spanje gedraaid, heeft hij regelmatig onze Duitse oosterburen bezocht en draaide hij in 2004 voor het eerst ook in Noorwegen.

Tijdens het draaien voelt Alfons zich altijd één met zijn publiek en zoekt hij de interactie op. Aangezien hij zelf ook wel van een feestje houdt, zul je hem regelmatig na afloop van zijn optreden tussen het publiek tegenkomen. Omdat Alfons van zeer diverse soorten muziek houdt, vindt hij het niet leuk om in een hokje van 1 muziekstijl ingedeeld te worden. De muziek die hij draait varieert
zeer, van funky disco uit de jaren ’70 tot de hardhouse van nu en alles wat daar tussenin zit. Deze muzikale kameleon heeft naast zijn mixtalent geen afschuw voor de microfoon.

Als je meer wilt weten over de hobby’s van Alfons naast muziek, zou je eens wat informatie op moeten vragen bij het Centraal Justitieel Incassobureau. Zij kunnen namelijk precies zien wanneer en hoe laat hij weer ergens zijn auto- en motorkunsten heeft vertoond. Om tijdens de ‘normale’ werkweek van straat te blijven was Alfons vroeger openbaar accountant, maar is hij tegenwoordig 'accountant in business' ofwel financieel manager bij Wolverine Tube Europe B.V. (www.wolverine-tube.nl) .

@AlfonsVanEssen
 
 
Alfons van Essen
Biografie
Discografie
Boekingen
Gallery
Agenda
Qmusic
Kyudo-Events
Standalone
Facebook
Twitter
Linked In

©2012 Alfons van Essen